YSTÄVÄNKORTTI:

 

Tarkoituksemme on mahdollistaa kehitysvammaisen henkilön osallistumisen erilaisiin vapaa-ajan harrastuksiin, esim. teatteriin, konsertteihin, elokuviin, uimaan, urheilukisoihin ja -tapahtumiin, matkoille sekä erilaisiin liikunta- ja kulttuuritapahtumiin.

 

Ystävänkortin ansiosta kehitysvammaisella henkilöllä on mahdollisuus osallistua tasavertaisena eri palveluihin.

Kehitysvammainen henkilö ei useimmiten pysty ilman avustajaa lähtemään vapaa-ajan palveluihin, ja jos hänen pitää maksaa avustajankin kulut, kustannukset ovat aina kaksinkertaiset.
Korttia esittämällä hänen harrastamisen mahdollistava ystävä/tukihenkilö pääsee maksutta sopimuksen kanssamme tehneiden palveluntarjoajien tarjoamiin tapahtumiin ja harrastuksiin.

 

Ystävänkortti Toiminnassa kehitysvammainen maksaa itse omat kulunsa. Ystävänkortti
 
on  kehitysvammaisen
 henkilön hallussa ja hän
 käyttää sitä ystävänsä/
 tukihenkilönsä kanssa.  
 Korteista pidetään rekisteriä
 ja ne ovat  henkilökohtaisia.
Tutkimus: Kehitysvammainen henkilö tasavertaisena osallistujana (.docx)

 

 

TIEDOKSI YSTÄVÄLLE:

 

Vapaaehtoisena toimivat koulutetut ystävät, muistattehan että Ystävänkortti on kehitysvammaiselle toimitettu kortti  ja te voitte sitten yhdessä käyttää sitä. Kun menette Ystävänkortti Toiminnan kanssa sopimuksen tehneisiin vapaa-ajan palveluihin, kehitysvammainen maksaa oman sisäänpääsymaksunsa ja te pääsette ilmaiseksi. Näin tasa-arvoistetaan kehitysvammaisten osallistumismahdollisuuksia ja hän ei joudu maksamaan aina kaksia pääsymaksuja voidakseen osallistua eri tilaisuuksiin tai harrastuksiin. Kysykää korttia, jos kehitysvammainen ei sitä itse osaa esitellä tai tiedä kertoa hänellä sellaista olevan.

 

Muistathan, että Ystävänkortin käyttöetu koskee ketä tahansa kehitysvammaisen avustajaa/ystävää/sisarusta/vanhempaa/isovanhempaa/kaveria, joka mahdollistaa hänen osallistumisensa. Ei kuitenkaan toista kehitysvammaista henkilöä.

 

 

PALVELUNTARJOAJAT:

 

Katso Palveluntarjoajat (linkki yläreunassa). Siellä näkyvät kaikki ne palvelut, joihin ystävä pääsee Ystävänkortilla mukaan. Myös toiminta-alueemme ulkopuolelta löytyy monia palvelujen tarjoajia.

 

Etsimme jatkuvasti toimintaan yhteistyötahoja, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään vammaisen tasa-arvoista osallistumista yhteiskunnan tarjoamiin palveluihin. Mukaan lähtevät palvelujen tuottajat tulevat saamaan julkista positiivista huomiota.

Mikäli haluat lähteä mukaan toimintaan, täytä alla olevasta linkistä avautuva sopimuslomake ja lähetä se joko postissa kahtena kappaleena tai sähköisessä muodossa sähköpostiimme.

Molemmissa lähetystavoissa vaaditaan sopimuksen solmijan allekirjoitus

Sopimuslomake
Kiitämme kaikkia mukana olevia palvelujen tarjoajia!

 

 

KORTIN SAAMINEN:

 

Ystävänkortin saaminen edellyttää kehitysvamma-, kehitysviive- tai autismidiagnoosia,
lisäksi hakijan kotikunnan täytyy olla yhteistyökuntamme.


Pyydä hakulomake toimistolta. Saat mukana hakuohjeen ja tiedot tarvittavista liitteistä (valokuva). Kortti on maksuton. Voit myös tulostaa hakulomakkeen tästä ja lähettää sen toimistoon:

 

Hakulomake: Suomeksi | svenska

 

Korttia varten tarvitaan nimi, passikuva, henkilöturvatunnus, osoite, puhelinnumero ja s-postiosoite (jos on). Mikäli kortinhaltijan osoite, kotikunta tai muut tiedot vaihtuvat, on siitä välittömästi ilmoitettava Ystävänkortti Toiminnalle.

Jos kortin käyttöoikeus lakkaa (esim. muutto toimintakuntien ulkopuolelle), on se välittömästi palautettava Ystävänkortti Toiminnalle.


Ystävänkortti Toiminnassa on mukana tällä hetkellä seuraavat kunnat:

Alajärvi, Alavus, Evijärvi, Halsua, Ilmajoki, Isojoki, Isokyrö, Kannus, Karijoki, Kaskinen, Kauhajoki, Kauhava, Kaustinen, Korsnäs, Kristiinankaupunki, Kuortane, Kurikka, Laihia, Lappajärvi, Lapua, Lestijärvi, Maalahti, Mustasaari, Närpiö, Perho, Seinäjoki, Soini, Teuva, Toholampi, Vaasa, Veteli, Vimpeli ,Vöyri ja Ähtäri.


Ota yhteys toimistolle, jos haluat kysyä lisää Ystävänkortista tai haluat saada Ystäväkortin itsellesi.YHTEYSTIEDOT:  
  

Koordinaattori Anita Lautamäki
sijainen Henna Harjunpää

puh. 050 546 8102


Kaksikielinen palvelu:

Toiminta-assistentti Sirpa Saarimäki

puh. 040 832 9721


Toimistotyöntekijä
Johanna Isohella
puh. 040 722 2342


Kauppaneliö 13 H 8, 60120 SEINÄJOKI


TOIMISTON AUKIOLOAJAT: Ma-Pe 08:00-16:00


 

Sähköpostiosoitteet:

etunimi.sukunimi@ystavankortti.fi