Andra

Borgbacken i Helsingfors meddelar att de har gratis inträde till assistenten för personer från alla handikappsgrupper medan personen som behöver stöd betalar sin egen biljett. Det finns ett specialtillstånd som man kan få vid informationsluckan eller serviceplatsen. Man kan visa det specialtillståndet och stödpersonen kan komma med till apparater. Vänskapskortet behöver ej medtagas.

Desingnmuseet i Helsingfors meddelar att de har gratis inträde till assistenten för personer från alla handikappsgrupper. Vänskapskortet behövs inte.

Fritidsverket i Kaustinen meddelar att handikappade personers assistenter har gratis inträde till alla evenemang som de arrangerar. Vänskapskortet behövs inte.

Ilmajoki kisailijat meddelar att handikappade personers assistenter har gratis inträde till evenemang som de arrangerar. Vänskapskortet behövs inte.

Ilosaarirock meddelar att de har gratis inträde till en handikappas persons assistent. Vänskapskortet behövs inte.

Koukkari Frisbeegolfrata Peräseinäjoki meddelar att banan är gratis.  Man kan låna golfklubba och vännen/stödpersonen får gratis instruktion.

Puuhapuisto Veijari i Saarijärvi meddelar att handikappade personers assistenter har gratis inträde till parken. Vänskapskortet behövs inte.

Skidcentrum Himosvuori Oy meddelar att de har gratis hissbiljett till slalombacken till vännen/stödpersonen från alla handikappsgrupper. Man kan fråga det från biljettluckan. Vänskapskortet behöver inte tas med.

Staden Alavus meddelar att handikappade personers assistenter har gratis inträde till evenemang som kulturverket arrangerar. Vänskapskortet behövs inte.

Suomipop Festivalen i Jyväskylä meddelar att assistenten för utvecklingsstörda eller rörelsehindrade personer får gratis inträdesbiljett till festivalen. Fråga om biljetten från biljettförsäljningen. Vänskapskortet behövs inte.

Särkänniemi Oy från Tammerfors meddelar att de har gratis inträde till assistenten för personer från alla handikappsgrupper. Det finns ett särskilt assistentkort som man kan få samtidigt när man köper biljetten till personen som behöver stöd eller vid huvudportens infolucka. Assistenten behöver vara minst15-årig. Vänskapskortet behöver ej medtagas.

Touhutalo Oy/Seinäjoki meddelar att barn med utvecklingsstörning får 50% rabatt på inträdesavgiften.  Rabatten gäller i Touhutalo i Seinäjoki och Karleby.  Stödpersonen/vännen kommer in gratis.

Vanhakylä Nuorisoseura (ungdomsförening) i Isojoki meddelar att handikappade personers assistenter har gratis inträde till evenemang som de arrangerar. Vänskapskortet behövs inte.

Varikkogalleria  Seinäjoella tiedottaa, että kaikki heidän tilaisuutensa ovat maksuttomia. Ystävänkorttia ei tarvita.

Ylihärmä hembygdsmuseet meddelar att de har gratis inträde till en handikappas persons assistent. Vänskapskortet behöver inte.

Ylihärmä taidetalo meddelar att de har gratis inträde på utställningarna till en handikappas persons assistent. Vänskapskortet behöver inte.